Doar două măsuri aprobate de Maia Sandu în domeniul social, timp de jumătate de an de guvernare

În mandatul său, Guvernul Sandu a aprobat doar două măsuri în domeniul ocrotirii sănătății și protecției sociale. Dar și acestea au avut menirea să slăbească protecția socială a...

În mandatul său, Guvernul Sandu a aprobat doar două măsuri în domeniul ocrotirii sănătății și protecției sociale. Dar și acestea au avut menirea să slăbească protecția socială a cetățenilor și să lezeze drepturile angajaților din sistemul de sănătate, transmite breakingnews.md cu referire omniapress.md.

Astfel, la 1 octombrie 2019, Guvernul Sandu a majorat suplimentul pentru munca de noapte doar pentru personalul medical care lucrează în tura de noapte, iar angajații care activează în turele de zi, precum și cei din asistența medicală primară și specializată de ambulatoriu au fost privați de acest drept.

Astfel, a fost creat un decalaj major în salarizarea angajaților care activează în ture de noapte şi zi.

Cea de-a doua măsură votată de Guvernul Sandu este majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6303 de lei la 7911 lei, sau cu 1608 lei. Această sumă însă reprezintă contravaloarea cutiei cu bunuri acordată la nașterea copilului în cadrul programului ,,O nouă viață”, anulat de Maia Sandu din 1 iulie 2019.

In this article