Disputele politice paralizează Chișinăul: Ceban dezvăluie proiectele vitale care au fost blocate de CMC

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a criticat Consiliul Municipal pentru blocarea proiectelor de dezvoltare a orașului. Ceban a declarat că, în...

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a criticat Consiliul Municipal pentru blocarea proiectelor de dezvoltare a orașului. Ceban a declarat că, în ultimii patru ani, Consiliul Municipal a fost scena unor dispute politice sterile, care au dus la blocarea a sute de proiecte importante.

„Dacă în toți acești ani am fi avut un Consiliu MAN, reușeam să facem mai multe proiecte pentru Chișinău și suburbii”, a declarat Ceban. „Pentru că, în linii mari, dacă deschideți orice ședință a acestui Consiliu Municipal, veți vedea că 4-6 ore, 8 ore, iar uneori câteva ședințe la rând, sunt certuri în continuă. Aruncări de săgeți, cuvinte necenzurate și tot așa mai departe. Perindări la microfoane. Nu de asta au nevoie locuitorii municipiului Chișinău. Locuitorii municipiului Chișinău au nevoie ca primarul și Consiliul să lucreze mână în mână și să le furnizeze rezultate. Ei nu au nevoie de toate aceste dispute publice, absolut inutile și sterile.”

Ceban a enumerat o serie de proiecte importante care au fost blocate de Consiliul Municipal, inclusiv:

* 80 de milioane de lei sub formă de grant, bani gratuiti din fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea albiei râului Bâc și prevenirea inundațiilor;
* crearea de centre de tineret sau terenuri de tenis de câmp în parcul Izvor;
* crearea de întreprinderi municipale care să se ocupe de problema câinilor vagabonzi;
* nevotarea bugetului.

„Din total, de peste 2 800 de proiecte pe care le-au elaborat în mare măsură executivul, doar 124 de proiecte au fost elaborate de consilierii municipali”, a declarat Ceban. „Eu consider asta, la modul propriu, o rușine.”

Ceban a cerut alegătorilor să-i susțină pe candidații MAN la alegerile locale din 2023, pentru a asigura un Consiliu Municipal care să lucreze mână în mână cu primarul pentru dezvoltarea orașului.

„Dacă ne susțineți ca și echipă, dacă sunteți de acord cu ceea ce am făcut în această perioadă, dacă sunteți de acord cu ceea ce propunem, veți vedea că vrem rezultatele pozitive care le avem în municipiu să le înmulțim cu 3 în următoarea perioadă”, a declarat Ceban. „Iată de ce, avem nevoie de acest suport și în Consiliul Municipal.”

In this article