Discursul lui Vladimir Putin la „Davosul rusesc” a fost blocat de hackeri

Un discurs al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la „Davosul rusesc” a fost blocat de un atac cibernetic, relatează The Guardian. Putin trebuia să se adreseze Forumului Economic de la Sankt...

Un discurs al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la „Davosul rusesc” a fost blocat de un atac cibernetic, relatează The Guardian.

Putin trebuia să se adreseze Forumului Economic de la Sankt Petersburg, dar evenimentul a fost vizat de hackeri, a recunoscut Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că specialiștii lucrează pentru a remedia problema.

Forumul Economic de la Sankt Petersburg este considerat „Davosul rusesc”. La Forumul Economic de la Davos participă cei mai cunoscuţi lideri și oameni de afaceri. Anul acesta, însă, de la Davos nu au fost prezenți oficiali sau companii guvernamentale din Rusia, iar forumul de la Sankt Petersburg se desfășoară fără elita occidentală.

Pentru a înlocui invitații de seamă din Occident, Rusia a apelatla personaje mai puțin importante sau care provin din țări precum China, care nu s-au alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei.

Oficialii ruși au anunțat că Putin urmează să susține astăzi un discurs „foarte important” despre situația economică internațională și obiectivele Rusiei în următoarea perioadă.

In this article