Directorul Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii: Tratamentul copiilor infectați cu COVID-19 este sută la sută gratuit

Tratamentul copiilor infectați cu COVID-19 este sută la sută gratuit și este acoperit din bugetul asigurărilor obligatorii în medicină. Directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii,...

Tratamentul copiilor infectați cu COVID-19 este sută la sută gratuit și este acoperit din bugetul asigurărilor obligatorii în medicină. Directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, Ludmila Bârcă, a declarat, la postul de televiziune NTV Moldova, tratamentul bolilor infecțioase pentru copii este o prioritate strategică a statului.

”Spitalul de boli contagioase pentru copii niciodată nu a acordat servicii contra plată. Cheltuielile se suportă de către instituție din contul cazului tratat, achitat de CNAM”, a declarat Bârcă.

Directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a mai anunțat că  instituția are stocuri de antibiotice, procurate pentru trei luni înainte.

”Este un stoc mare de preparate, calculat pentru o maximă încărcare a spitalului”, a spus medicul.

Potrivit Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, copiii de până la 18 ani sunt asigurați de stat.

In this article