Directorul și paznicul școlii din Breansk, reținuți în urma tragediei care a dus la decesul a doi elevi

Autoritățile din orașul rusesc Breansk au reținut directorul și paznicul școlii, unde în dimineața zilei de ieri o elevă a deschis focul asupra colegilor, apoi s-a sinucis. Potrivit...

Autoritățile din orașul rusesc Breansk au reținut directorul și paznicul școlii, unde în dimineața zilei de ieri o elevă a deschis focul asupra colegilor, apoi s-a sinucis. Potrivit informațiilor obținute de la o sursă și raportate de canalul de Telegram “SHOT”, cei doi sunt acuzați de furnizarea de servicii de securitate neconforme standardelor, ceea ce a condus la decesul a doi oameni, și riscă până la 10 ani de închisoare.

Anterior, canalul de Telegram “SHOT” a raportat că agenția de securitate „Excalibur”, care asigura protecția Gimnaziului Nr. 5, unde a avut loc ieri incidentul armat, primea lunar 100.000 de ruble de la școală. Cu toate acestea, ultimul contract disponibil publicului a expirat pe 30 noiembrie. Conducerea școlii și agenția de securitate au refuzat să comenteze dacă acesta a fost prelungit.

Conform unor informații furnizate de o sursă internă, la accesul în școală nu erau porți metalice funcționale, iar paznicul nu a efectuat verificarea manuală cu un detector de metale. Din acest motiv, eleva a reușit să transporte o pușcă de vânătoare, ascunzând-o într-un tub pentru proiecte pe care îl purta în spate fără a atrage atenția, iar în pantof avea ascuns un cuțit imens.

Între timp, doi dintre cei cinci elevi răniți au fost transportați în stare gravă la Moscova. Ceilalți trei băieți rămân internați în spitalele din Breansk, starea lor fiind considerată de gravitate medie.

In this article