Directorul SCR dă asigurări că în instituție sunt luate măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu COVID-19

Directorul Spitalului Clinic Republican (SCR), Andrei Uncuță, a declarat că în instituție sunt luate toate măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu COVID-19 în rândul angajaților. Uncuță a...

Directorul Spitalului Clinic Republican (SCR), Andrei Uncuță, a declarat că în instituție sunt luate toate măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu COVID-19 în rândul angajaților. Uncuță a afirmat la postul public de televiziune că angajații sunt dotați cu tot echipamentul necesar de protecție.

Medicul a declarat că personalul din blocul COVID-19 din cadrul SCR a fost instruit cum să se echipeze corect și cum să scoată acest echipament pentru a evita infectarea. Atunci când intră în contact cu pacienții COVID-19, personalul este îmbrăcat în combinezon special, ochelari, vizieră, două perechi de mănuși și bahile. Uncuță susține că echipamentul de protecție este de unică folosință și se distruge după utilizare.

De asemenea, medicii sunt protejați și în timpul manevrelor de intubare și detubare. Ultima, spune directorul SCR, este cea mai periculoasă, cu un risc mare de infectare a medicilor. Aceste manevre sunt efectuate prin utilizarea unor boxe speciale, care asigură o protecție dublă în timpul intubării și detubării.

Directorul SCR a declarat că în spital sunt stocuri suficiente de medicamente pentru tratamentul pacienților COVID în diferite forme de evoluție a bolii. Uncuță susține că aceste stocuri sunt completate permanent.

In this article