Dinu Țurcanu: Premierul Dorin Recean comunică astăzi cu autoritățile locale după principiul „cu capul de asfalt”

O vizită pe furiș. Așa a calificat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, deplasarea unei delegații guvernamentale, astăzi, la Orhei. El a precizat că, în dezacord total cu uzanțele...

O vizită pe furiș. Așa a calificat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, deplasarea unei delegații guvernamentale, astăzi, la Orhei. El a precizat că, în dezacord total cu uzanțele protocolare, premierul Dorin Recean a plecat în acest centru raional pentru a discuta cu angajații din subdiviziunea teritorială a Centrului Național Anticorupție.

„Nu a fost niciun demers oficial din partea Guvernului, Serviciului Pază și Protecție de Stat, ci doar o scrisoare din partea oficiului Cancelariei de Stat cu solicitarea de a fi pusă la dispoziție o sală pentru întruniri. Am refuzat, pentru că avem și noi ședințe și pentru că este nevoie de o coordonare în astfel de cazuri. Imediat am fost sunat de către mai mulți reprezentanți ai serviciilor de forță din raionul Orhei, care mi-au cerut să oferim sala, pentru buna desfășurare a unei întruniri cu participarea premierului. Le-am spus că nici nu am fost înștiințați despre vizita lui, ci doar o circulară de la Cancelaria de Stat, în care ni se aducea la cunoștință că va avea loc ședința cu participarea premierului în sala de ședințe a consiliului raional, fără a ni se solicita acordul, fără a coordona acest lucru. Așa înțelege guvernarea să încalce principiul democratic, european al autonomiei locale”, a specificat Dinu Țurcanu.

Președintele raionului Orhei a condamnat modul în care autoritățile centrale „comunică” astăzi cu autoritățile locale.

„Se vede că Dorin Recean a păstrat vechiul principiu, pe care l-a practicat din perioada când era ministru de Interne în Guvernul Filat – cu capul de asfalt. După acest principiu comunică astăzi și cu aleșii locali. Domnule prim-ministru, facem apel către dumneavoastră, măcar în acest ceas, să dați dovadă de demnitate. Nu ați prezentat până acum nicio viziune, niciun plan și niciun proiect de dezvoltare a acestei țări. Suntem într-un haos economic, social, într-un dezastru nemaipomenit și ar trebui să vă dați demisia de onoare. Vă cerem demisia de onoare și să nu vă bateți joc de puțina democrație care a mai rămas în această țară. Nu compromiteți parcursul european al țării și nu vă bateți joc de munca oamenilor”, a subliniat Dinu Țurcanu.

In this article