Din 2024 moldovenii vor trebui să dispună de o autorizație de călătorie

Începând cu anul 2024, cetățenii tuturor celor 59 de țări care beneficiază de călătorii fără viză în UE, inclusiv Moldova, vor trebui să dispună de o autorizație ETIAS...

Începând cu anul 2024, cetățenii tuturor celor 59 de țări care beneficiază de călătorii fără viză în UE, inclusiv Moldova, vor trebui să dispună de o autorizație ETIAS a călătoriei (Sistemul european de informații și autorizare a călătoriei) pentru a merge în spațiul comunitar.

Aceasta este o nouă cerință introdusă de Uniunea Europeană pentru a intra în oricare dintre cele 27 de țări Schengen, Bulgaria, România sau Cipru, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

ETIAS este o autorizație online de călătorie, nu o viză, explică un comunicat al UE.

Deținătorul unei autorizații valabile de călătorie ETIAS va putea rămâne în oricare dintre cele 30 de țări europene timp de 90 de zile în orice timp al perioadei de 180 de zile.

Pentru a aplica la ETIAS e necesar un pașaport valabil mai mult de 3 luni, o adresă de e-mail, completarea unui formular online și achitarea unei taxe de 7 EUR.

Există un singur site oficial ETIAS: europa.eu/etias. Formularul de aplicare va fi disponibil pe acest site web odată cu lansarea sistemului.

In this article