Din 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați la domiciliu

Din 10 aprilie, pacienții diagnosticați cu forme ușoare de coronavirus vor fi tratați la domiciliu. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că aceste măsuri sunt luate pentru a...

Din 10 aprilie, pacienții diagnosticați cu forme ușoare de coronavirus vor fi tratați la domiciliu. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că aceste măsuri sunt luate pentru a scădea presiunea asupra spitalelor cu profil COVID-19.

Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 tratați acasă vor fi supravegheați de medicii de familie. Conform protocolului clinic COVID-19, aprobat de Ministerul Sănătății, toți medicii de familie au fost instruiți privind tratamentul la domiciliu a celor infectați cu coronavirus.

Printre pacienții cu forme ușoare de COVID-19 tratați la domiciliu vor fi persoanele care nu suferă de alte maladii, precum diabetul zaharat, boli cardiovasculare, maladii oncologice sau ale aparatului respirator.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, indiferent de manifestarea bolii, dar și femeile gravide și copiii vor fi internați în spital.

Monitorizarea la domiciliu se va efectua prin telefon. La apariția semnelor clinice fiecare pacient va primi indicațiile necesare pentru tratament. Pentru fiecare pacient va fi deschisă o fișă de monitorizare în care se va duce evidența evoluției bolii pe parcursul a 14 zile. Totodată, fiecare pacient va primi un spot video în care va fi instruit cum să auto-monitorizeze evoluția infecției.

In this article