Diana Caraman acuză poliția din Soroca de reținerea abuzivă a doi membri PCRM: „O umilință fără precedent”

Într-o postare pe rețelele de socializare, lidera Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Diana Caraman, a adus acuzații la adresa poliției din raionul Soroca, susținând că doi membri...

Într-o postare pe rețelele de socializare, lidera Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Diana Caraman, a adus acuzații la adresa poliției din raionul Soroca, susținând că doi membri ai formațiunii au fost reținuți și percheziționați în mod abuziv. Aceasta a descris detaliat acțiunile poliției și umilințele la care au fost supuși colegii săi.

„În această dimineață, poliția din raionul Soroca a reținut doi comuniști care se îndreptau spre o activitate de agitație într-un sat din raion, fără niciun motiv întemeiat,” a declarat Caraman.

Ea a subliniat că un ofițer de poliție rutieră a oprit mașina în care se aflau colegii săi și a efectuat o percheziție completă a vehiculului, încălcând legea.

Lidera partidului a precizat că poliția a confiscat fluturașii PCRM împotriva referendumului, deși aceștia nu erau ascunși și conțineau toate datele legale.

„Ofițerul de poliție a chemat nu mai puțin de 7 echipaje pentru a se ocupa de doi oameni. Aceștia i-au ținut pe tovarășii noștri 1,5 ore pe drum și încă o oră la comisariat, încercând să afle dacă fluturașii noștri erau interziși sau nu”, a afirmat aceasta.

Caraman a denunțat și tratamentul la care au fost supuși activiștii, în special un comunist în vârstă de 83 de ani.

„Acești ‘monștri morali’ l-au percheziționat pe tovarășul nostru, i-au confiscat telefonul și 140 de lei. Unul dintre ofițeri, Alexandru Dolghii, a început să țipe la colegul nostru, întrebând ‘de ce la vârsta dumneavoastră nu stați acasă?’”, a declarat politiciana.

În încheiere, Diana Caraman a anunțat că intenționează să se deplaseze la Soroca împreună cu colegii săi pentru a cere explicații.

„Mâine voi merge cu colegii mei la Soroca, la acest comisariat rușinos, pentru a privi în ochi acești ‘slujitori ai legii’!”, a conchis aceasta.

In this article