Dezbateri electorale la Moldova 1: Maia Sandu participă în direct

Campania Teleradio-Moldova organizează în această seară, 28 octombrie, o dezbatere electorală la care au fost invitați ambii candidați la Președinție. Dezbaterea a început fără un candidat, Alexandr Stoianoglo,...

Campania Teleradio-Moldova organizează în această seară, 28 octombrie, o dezbatere electorală la care au fost invitați ambii candidați la Președinție. Dezbaterea a început fără un candidat, Alexandr Stoianoglo, după ce acesta a anunțat că refuză invitația atât a postului TV, cât și a Maiei Sandu.

Astfel, în platoul Moldova 1 alături de actuala președintă este moderatorul dezbaterii, Radu Osipov, și mai mulți jurnaliști care pot adresa întrebări, transmite Știri.md.

Potrivit Companiei „Teleradio-Moldova”, emisiunea de dezbateri electorale va respecta prevederile legale și reglementările Comisiei Electorale Centrale. Fiecare candidat va avea la dispoziție câte 45 de minute pentru a se adresa alegătorilor, pentru a răspunde la întrebările moderatorului și ale jurnaliștilor din studio, precum și pentru a participa la discuții libere și la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu/pentru contracandidat.

„Teleradio-Moldova” menționează că a invitat jurnaliști cunoscuți de la alte instituții media din Republica Moldova, precum și reprezentanți ai societății civile de profil.

Conceptul emisiunii prevede că principalele teme ce vor fi discutate la dezbateri sunt:

  • atribuțiile președintelui Republicii Moldova;
  • politica externă a Republicii Moldova;
  • procesul de integrare europeană;
  • programele electorale ale candidaților;
  • asigurarea și consolidarea securității naționale a Republicii Moldova.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

 

In this article