Detectoare de metale instalate la presupusul cimitir unde ar urma să fie îngropat Prigojin

Circul de pe lume la înmormântarea lui Prigojin: detectoare de metale instalate la presupusul cimitir unde ar urma să fie îngropat!   La cimitirul din Sankt Petersburg, unde se află mormintele...

Circul de pe lume la înmormântarea lui Prigojin: detectoare de metale instalate la presupusul cimitir unde ar urma să fie îngropat!

 

La cimitirul din Sankt Petersburg, unde se află mormintele părinților lui Putin, au fost instalate detectoare de metale. Există zvonuri că aici ar putea să fie înmormântat fostul șef Wagner, Evgheni Prigojin.

 

În fața porții centrale a cimitirului Serafim din Sankt Petersburg au fost instalate rame de detectoare de metale. După cum scrie publicația Fontanka, în seara zilei de 28 august, acest lucru se poate datora pregătirilor pentru înmormântarea lui Evgheni Prigojin.

 

Publicația notează că nu este încă clar care dintre cei aflați în avion va fi îngropat la cimitirul Serafim, dar susține că vor fi cel puțin cinci persoane. Autoritățile păstrează un mister total față de înmormantare reprezentanților Wagner, iar zvonurile în contradictoriu se răspândesc pe rețelele de socializare.

De asemenea, potrivit publicației Fontanka, agențiile de securitate ale statului nu exclud, în mod previzibil, o tentativă de act terorist, acesta fiind și presupusul motiv pentru măsurile de securitate luate în ultimele zile.

Trafic blocat în jurul cimitirului: oamenii se înghesuie să ajungă la înmormântarea șefului Wagner

În ziua de marți, 29 august, se raportează blocaje în trafic în zona cimitirului. “Tot traficul este blocat: din partea Bogatyrsky, Lipovaya, Shkolnaya, Polevaya, Sabirovskaya”, spune un cititor pentru Fontanka. Un blocaj de trafic este observat de corespondentul Fontanka pe Bogatyrsky Prospekt. Nimeni nu are voie să intre în zona cimitirului Serafim, relatează publicația.

Ce spune șefulm cimitirului

Directorul cimitirului a spus că nu știe dacă Prigozhin sau alți pasageri din avion vor fi îngropați acolo. “Purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitri Peskov nici măcar nu știe și mă întrebați pe mine”, a spus el.

La cimitirul Serafim se află mormintele multor soldați onorați și ofițeri ai Ministerului Apărării, precum și mormintele părinților președintelui rus Vladimir Putin. În prezent, nu există informații oficiale despre locul și momentul în care Prigozhin va fi îngropat.

Publicația Fontanka susține că “începând cu 28 august”, este clar că omul de afaceri însuși, precum și comandantul PMC Wagner, Dmitri Utkin, și managerul superior al structurilor lui Prigozhin, Valery Chekalov, vor fi îngropați la Sankt Petersburg.

Publicația a scris inițial după-amiaza că a fost planificată îngroparea lor la cimitirul din S. P. cu onoruri militare, dar apoi a început să fie luată în considerare opțiunea unei înmormântări separate: Prigozhin, în special, trebuia să fie îngropat la Cimitirul de Nord. Aceleași informații au fost publicate cu referire la surse de pe canalul de Telegram “Cheka-OGPU”.

Alte cimitire în pregătire: misterul se menține

Fontanka notează că cimitirele Bogoslovskoye, Severnoye și Smolensk sunt, de asemenea, pregătite pentru o posibilă ceremonie.

În același timp, la cimitirul Smolensk, ca răspuns la o întrebare din partea publicației, și-au exprimat surprinderea că înmormântarea nu a fost planificată la Moscova. Reprezentanții cimitirului Bogoslovsky au declarat publicației că nu au primit documente în numele lui Evgheni Prigojin.

Uniunea Organizațiilor Funerare, la rândul său, asigură că niciunul dintre cimitirele din Sankt Petersburg nu se pregătește pentru înmormântare.

Drumuri blocate

În după-amiaza zilei de 28 august, Fontanka a scris că conducerea poliției orașului “este preocupată de siguranță, închiderea străzilor și ordinea în timpul ceremoniei funerare inevitabile a morților”. Ministerul Afacerilor Interne este gata să ofere echipamente și agenți suplimentari la cimitir, însă, potrivit lui Fontanka, serviciul de securitate al companiei Concord a lui Prigozhin nu ia legătura cu forțele de securitate.

Înmormântarea este așteptată să aibă loc în 29 august, potrivit lui Fontanka. În același timp, în materialul său zilnic, publicația a subliniat: “Când ceva se referă la numele lui Prigozhin, totul se schimbă rapid”.

Oamenii îl omagiază pe Prigojin și pe reprezentanții Wagner

În Sankt Petersburg, la fostul „centru PMC Wagner” de pe strada Zolnaya a crescut  un munte de garoafe pentru a cincea zi în memoria lui Evgheni Prigojin. Oameni foarte diferiți vin aici, relatează presa rusă. „Când am aflat despre asta, am venit din Novgorod. Prietenii mei au murit în PMC Wagner, tatăl său este acum acolo”, spune un bărbat în pantaloni de trening negri. „Eu însumi am venit odată aici din Donețk cu părinții mei. Nu aș vrea să cred. O persoană bună, amabilă, sinceră. Cred că a făcut multe pentru țara noastră”, mai spune acesta. În aparență, tinerii au puțin peste 20 de ani.

 

In this article