Detalii scandaloase în cazul răpirii lui Ceaus: Directorul SIS ar fi încercat să șteargă urmele, iar ambasadorul SUA ar face presiuni pe procurori

Detalii noi despre răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, care ar putea provoca un scandal internațional, au fost publicate de canalul de Telegram INDEX. Potrivit sursei, Președinția condusă de...

Detalii noi despre răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, care ar putea provoca un scandal internațional, au fost publicate de canalul de Telegram INDEX. Potrivit sursei, Președinția condusă de Maia Sandu a cerut, în scris, acum o lună, de la Serviciul de Informații și Securitate o notă informativă detaliată pe cazul lui Nicolae Ceaus. Informația a fost prezentată Maiei Sandu. Acest schimb de scrisori ar putea fi parte a dosarului pe cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean, precum și să fie examinat de Comisia parlamentară de anchetă.

Totodată, INDEX a publica imaginea unui cetățean ucrainean, care ar fi fost implicat în răpirea lui Nicolae Ceaus. Acesta ar fi închiriat un apartament aflat peste drum de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova și a stat acolo câteva zile.

“SIS depune mult efort să șteargă toate urmele acestei răpiri. Aceleași surse ne-au mai spus că, la indicația directorului SIS, Alexandr Esaulenco au reușit deja unele probe să le distrugă. SIS evită orice colaborare sinceră cu ancheta”, scrie INDEX.

“Pe de altă parte, pe procurori se pune presiune în cazul dat din partea Ambasadorului SUA, Derek Hogan, care a fost două zile la rând la Procuratura Generală. Hogan face tot posibilul ca să-l salveze și pe Esaulenco, și pe Maia Sandu”, mai scrie canalul de Telegram INDEX.

In this article