Detalii despre exporturile fără taxe a mărfurilor moldovenești

În baza înțelegerii personale dintre președintele moldovean, Igor Dodon, cu omologul său rus, Vladimir Putin,  de săptămâna trecută, Guvernul de la Moscova a adoptat Hotărârea cu privire la prelungirea...

În baza înțelegerii personale dintre președintele moldovean, Igor Dodon, cu omologul său rus, Vladimir Putin,  de săptămâna trecută, Guvernul de la Moscova a adoptat Hotărârea cu privire la prelungirea până la 31 decembrie 2020 a termenului exporturilor fără taxe vamale a mai multor categorii de mărfuri moldovenești pe teritoriul Rusiei. Aceasta se referă la legume și fructe proaspete, struguri, conserve și produse vinicole.

”Datorită prelungirii regimului de comerț̦ preferențial, producătorii și exportatorii noștri de produse agricole și agroindustriale vor economisi de la 300 până la 500 de milioane de lei, ceea ce este deosebit de important în condițiile restabilirii treptate a economiei naționale după criza pandemică”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Hotărârea guvernului rus este salutată de agenții economici din Republica Moldova, iar conducerea de vârf a țării noastre își exprimă sincera recunoștință colegilor ruși pentru un nou pas amical, care va contribui la consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre.

 

In this article