Detalii despre dosarele privind concesionarea Aeroportului

Procesele de judecată în dosarul Aeroportului Internațional Chișinău continuă. În prezent se fac evaluări suplimentare ale investițiilor. Declarația a fost făcută de către președintele Igor Dodon la postul...

Procesele de judecată în dosarul Aeroportului Internațional Chișinău continuă. În prezent se fac evaluări suplimentare ale investițiilor. Declarația a fost făcută de către președintele Igor Dodon la postul de televiziune RTR Moldova. Dodon a mai precizat că nu și-a schimbat poziția și va insista pe întoarcerea aeroportului.

În cadrul emisiunii, Igor Dodon a amintit că Maia Sandu a votat pentru darea în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău companiei Avia Invest. În august 2019, lidera PAS, fiind în funcția de premier, s-a întâlni cu miliardarul Natan Rothschild în sediul Ambasadei SUA.

Amintim că NR Investments Ltd, compania care îi aparține miliardarului Natan Rothschild, a cumpărat în august 2019 Avia Invest, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. NR Investments Ltd a achiziționat o participație de 95% la Avia Invest. Acordul a fost ratificat în august 2019 de către reprezentanții Avia Invest LLC (Avia Invest) și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild. Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani.

In this article