Detalii despre cum instituțiile statului au participat la efectuarea operațiunii ”Blonda”

Canalul de telegram “Casa de nebuni” a publicat informații noi despre operațiunea “Blonda”, în care, la indicația Președinției, reprezentanți ai SIS, CEC, poliția și judecătorii, cu implicarea directă...

Canalul de telegram “Casa de nebuni” a publicat informații noi despre operațiunea “Blonda”, în care, la indicația Președinției, reprezentanți ai SIS, CEC, poliția și judecătorii, cu implicarea directă a contracandidatului, Nicolae Grigorișin, au eliminat-o din cursa electorală pentru primăria Bălți pe Marina Tauber, candidatul Partidului Șor.

Potrivit sursei citate, operațiunea “era sub un risc mare de eșuare, când aproape de miezul nopții, în procesul de judecată de la Curtea de Apel Bălți, avocații Marinei Tauber au înaintat o cerere de strămutare a cauzei de către CSJ la o altă instanță”. „Asta presupunea, că doar Curtea Supremă trebuia să se expună pe marginea cererii, iar luând în considerație că era sâmbătă noaptea, iar duminică dimineața urmau să fie deschise secțiile de votare, – operațiunea „Blonda” părea a fi ,,zavalită” (eșuată)”, scrie canalul respectiv de telegram, cu referire la sursele sale din instituțiile statului, care au participat nemijlocit la pregătirea și efectuarea operațiunii.

“Doar cel care a elaborat operațiunea din cadrul SIS cunoaște cum „a motivat” întregul complet de Contencios al CSJ să se ridice la miez de noapte din pat și să vină la sediul CSJ pentru examina și respinge cererea de strămutare depusă de avocații lui Tauber… Dar cum i-a „motivat” pe judecători autorul operațiunii, vom vorbi mai târziu!!!”, scrie aceeași sursă.

Amintim că, potrivit informațiilor publicate anterior, după ce candidatul Partidului Șor la alegerile pentru primăria Bălți, Marina Tauber, a ieșit în turul doi de scrutin cu un rezultat care practic îi asigura victoria în alegeri, președinția ar fi dat indicații ca aceasta să fie eliminată din cursă. Operațiunea ar fi fost elaborată de doi șefi din cadrul Serviciului de Informații și Securitate, cu implicarea a doi membri ai Comisiei Electorale Centrale. Întreaga operațiune ar fi gestionată de către reprezentanții SIS, chiar dacă oficial ei nu au figurat în acțiunile juridice îndreptate spre eliminarea Marinei Tauber.

In this article