Detalii despre contrabanda cu țigări la frontiera moldo-român

Polițiștii de frontieră din România au venit cu detalii despre contrabanda de țigări de la frontiera moldo-română, despre care anunțase anterior IGPF. Mai exact, polițiștii de frontieră botoşăneni...

Polițiștii de frontieră din România au venit cu detalii despre contrabanda de țigări de la frontiera moldo-română, despre care anunțase anterior IGPF.

Mai exact, polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 8.470 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 105.000 de roni (peste 400.000 de lei), transmite breakingnews.md cu referire la Realitatea.

„În data de 25/26 iulie, poliţiştii de frontieră botoşăneni au organizat o acţiune în sistem integrat, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență. Pe timpul acţiunii, în jurul orei 00:55, un echipaj format din poliţişti de frontieră a descoperit la malul râului Prut, pe direcţia localităţii Rădăuţi Prut, mai multe colete voluminoase, ambalate în folie şi prevăzute cu chingi de transport. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră din Republica Moldova, fiind demarate cercetări în comun. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 169.400 de ţigarete (8.470 de pachete), în valoare de aproximativ 400.000 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în nota informativă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Știri.md amintește că Poliția de Frontieră cooperează și menține, în timp real, un schimb de informații cu omologii din România, într-un caz de contrabandă cu țigări la frontiera comună.

In this article