Destructurarea schemei infracționale a doi conaționali, bănuiți în organizarea migrației ilegale

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale Nord în comun cu Procuratura Briceni au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat au constatat activitatea infracțională a doi...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale Nord în comun cu Procuratura Briceni au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat au constatat activitatea infracțională a doi conaționali care au organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru un bărbat ucrainean. În cadrul perchezițiilor domiciliare, la bănuiți au fost depistate cantități de tutun de narghilea și anabolizante.

Din dosarul penal, conform acțiunilor speciale de investigații a fost stabilit că se acționa după o schemă infracțională unde fiecare bănuit avea rolul său, de la preluarea și cazarea victimelor, până la transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre.

Astfel, unul din cetățenii moldoveni a fost călăuză pentru bărbatul ucrainean chiar de pe teritoriul Ucrainei, împreună în mod clandestin au traversat frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova. Ulterior, al doilea cetățean moldovean urma să asigure traversarea prin punctul de trecere, pentru a ajunge în una din țările din Europa. Pentru aceste servicii ilegale, cetățeanul ucrainean trebuia să achite suma de 5500 dolari SUA.

În urma unor percheziții în raionul Briceni, la domiciliile organizatorilor au fost depistate și ridicate 36 kg de tutun de narghilea și mai multe tipuri de anabolizante în sumă de 500 mii de lei și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

Totodată, unul dintre complici a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migraţiei ilegale, iar celălalt va fi cercetat in stare de libertate.

În continuare, de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

In this article