Deschiderea sezonului de vară la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, invită, duminică, 19 mai, toți doritorii de a participa la un nou eveniment frumos, marca Primăria Capitalei, la deschiderea sezonului de...

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, invită, duminică, 19 mai, toți doritorii de a participa la un nou eveniment frumos, marca Primăria Capitalei, la deschiderea sezonului de vară la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”.

„Începând cu ora 18:00, puteți participa la un concert grandios cu genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, organizat în memoria lui Ion Aldea-Teodorovici, care, în acest an, ar fi împlinit 70 de ani. Cei prezenți vor putea urmări un recital cu Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona și Orchestra Națională de Cameră”, a adăugat edilul.

De asemenea, menționează Primarul General, pe scena celui mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova vor fi prezentate un șir de lucrări muzicale, care nu au mai răsunat până astăzi.

După cum anunța anterior Ion Ceban, „Teatrul Verde” își va deschide porțile, într-un nou sezon estival, după alte lucrări de amenajare și reabilitare efectuate de către municipalitate, printre care repararea exterioară a clădirii teatrului (fațadei), acoperișului scenei, vopsirea scaunelor, instalarea a cinci porți la toate intrările în Parc, amenajarea intrării centrale în Teatru, precum și repararea scările de acces, cu instalarea unei rampe pentru persoanele cu necesități speciale și a unui grup sanitar modular.

„Teatrul de Vară” poate găzdui concomitent 10 mii de persoane. Ținând cont de acest aspect, în ultimii doi ani, Primăria Chișinău, în parteneriat cu alte organizații, a desfășurat, pe parcursul lunilor de vară, zeci de evenimente frumoase, care le-au permis cetățenilor să se bucure de atmosfera unică și specială a acestui loc emblematic.

In this article