Deputatul Vadim Fotescu condamnă amenințările la adresa judecătorilor

Amenințarea judecătorilor de către primul ministrul al țării pentru pronunțarea unei decizii judecătorești legale este o sfidare a statului de drept și nu poate fi tolerată într-un stat...

Amenințarea judecătorilor de către primul ministrul al țării pentru pronunțarea unei decizii judecătorești legale este o sfidare a statului de drept și nu poate fi tolerată într-un stat democratic. Declarația aparține deputatului Vadim Fotescu care a comentat acuzațiile în adresa mai multor judecători făcute de către Dorin Recean. S-a întâmplat după ce magistrații au hotărât că decizia CSE de scoatere a Partidului „Șansă” din alegeri a fost una ilegală.

Fotescu a menționat că presiunea asupra judecătorilor și amestecul în sistemul judiciar este inadmisibilă.

„Ca societate democratică, avem o separare a ramurilor guvernamentale. Ceea ce a făcut domnul Recean și în contextul în care s-a spus, va fi cu siguranță privit de orice structură internațională drept presiune și amestec în acțiunile sistemului judiciar. Este o încălcare și un abuz de putere”, a spus deputatul Vadim Fotescu, în cadrul unei emisiuni de la ITV.

Totodată, parlamentarul a subliniat că numele judecătorilor care au luat o decizie în favoarea Partidului „Șansă” au fost făcute publice, în contextul în care, urmează verdictul Curții Supreme de Justiție în acest caz.

„Un semnal foarte clar a fost dat judecătorilor cu privire la ce decizie ar trebui să ia. Aceasta este cu siguranță o presiune asupra sistemului judiciar”, a mai adăugat Fotescu.

Referindu-se la creșterea ratingurilor Partidului „Șansă”, Fotescu a menționat că aceasta este direct legată de proiectele de infrastructură în curs de implementare, care a fost susținută de echipa lui Ilan Șor, iar a asta o demonstrează și sondajele de opinie.

In this article