Deputatul socialist Corneliu Furculiță a fost pus sub învinuire

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a fost pus sub învinuire, fiind cercetat pe două capete de acuzare. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul anticorupție, Dorin Compan, transmite breakingnews.md. Furculiță...

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a fost pus sub învinuire, fiind cercetat pe două capete de acuzare.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul anticorupție, Dorin Compan, transmite breakingnews.md.

Furculiță este suspectat de „îmbogățire ilicită” și „fals în declarații”. La data de 29 iulie acesta a fost pus oficial sub învinuire.

De menționat că socialistul se află la libertate. Acesta ar putea fi reținut și arestat doar după ce Parlamentul va vota cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunității parlamentare.

„În cadrul audierii, deputarul vizat a pledat nevinovat, refuzând de a face declarații referitor la circumstanțele cazului investigat. în privința acestuia a fost luată măsura procesuală de constrângere sub formă de obligarea de a se prezenta la Procuratura”, a declarat pentru Realitatea.md purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Corneliu Furculiță este deputat socialist din anul 2014. Până a adera la Partidul Socialiștilor a activat în sectorul privat. Din 2011 face parte din Comitetul Executiv Politic al PSRM. Este fondator al ONG-ului „Institutul de Modernizare a Moldovei” și membru al Consiliului Fundației „Soluția”.

Furculiță este fondator unic al două întreprinderi: Exclusiv Media SRL, care deține licențele de emisie a postului NTV Moldova și a ТНТ Exclusiv, și SRL Poliactiv, specializat în comerț și construcții. Tot Exclusiv Media editează și ziarul de limba rusă „Argumentî i Faktî” Moldova. Postul NTV a fost sancționat în repetate rânduri de Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru încălcarea legislației prin reflectarea neechilibrată a campaniilor electorale și favorizarea unui singur concurent electoral (Partidul Socialiștilor).

În declarația depusă la CEC în campania electorală din 2019 sunt trecute două apartamente și două mașini. De asemenea, este indicat faptul că în anul 2018 a donat două terenuri pentru construcții, în valoare de 100, respectiv 67 de mii de lei, însă numele beneficiarului este secretizat.

De menționat că Furculiță este considerat drept unul dintre cei mai de încredere persoane a fostului președinte al R.Moldova și ex-liderul PSRM, Igor Dodon. Numele lui Corneliu Furculiță apare și în dosarul „Bahamas” ce se referă la finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din anul 2016, câștigate de Dodon.

In this article