Deputatul britanic Craig Mackinlay se întoarce la muncă după amputarea membrelor

Craig Mackinlay, un parlamentar din Marea Britanie, a revenit la serviciu după ce mâinile și picioarele i-au fost amputate în urmă cu jumătate de an. Mackinlay a spus...

Craig Mackinlay, un parlamentar din Marea Britanie, a revenit la serviciu după ce mâinile și picioarele i-au fost amputate în urmă cu jumătate de an. Mackinlay a spus că vrea să fie cunoscut drept „deputatul bionic”, scrie AP.

Povestea „deputatului bionic”, Craig Mackinlay

Politicienii din Marea Britanie au avut un moment rar de unitate miercuri, când un parlamentar conservator s-a întors la muncă la șase luni după ce a intrat în comă din cauza sepsisului, iar medicii au fost nevoiți atunci să-i amputeze mâinile și picioarele.

În momentul când Craig Mackinlay a intrat în Camera Comunelor, colegii lui s-au ridicat în picioare și au ovaționat.

„După cum știți, nu permitem să batem din palme”, a spus Lindsay Hoyle în timp ce soția lui Mackinlay și fiica de patru ani priveau din mulțime. „Dar aceasta este o excepție”, a mai adăugat acesta.

Craig Mackinlay, în vârstă de 57 de ani, a spus că vrea să fie cunoscut drept „deputatul bionic”.

Mackinlay intenționează să facă o campanie de conștientizare a semnelor de sepsis și pentru ca Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii (NHS), finanțat de stat, care l-a tratat și i-a salvat viața, să ofere un tratament și proteze adecvate celor care și-au pierdut mai mult de un membru. Adresându-se colegilor săi parlamentari din Camera Comunelor, el le-a mulțumit prim-ministrului Rishi Sunak și lui Hoyle pentru că l-au vizitat în timp ce se afla internat în spital.

 

„Dacă putem împiedica pe cineva să ajungă astfel, aș spune că ar fi o treabă bine făcută”, le-a spus „deputatul bionic” colegilor săi.

Parlamentarul a povestit într-o serie de interviuri cum a fost dus la spital pe 28 septembrie, după ce s-a simțit rău. La spital, băgat în comă indusă, soției lui i s-a transmis că „are 5% șanse de supraviețuire”. Când s-a trezit după 16 zile, Mackinlay a spus că membrele lui s-au înnegrit și erau tari „ca plasticul”. Mâinile și picioarele i s-au „deshidratat, strâns și uscat”, a spus el pentru Daily Telegraph. Pe 1 decembrie, i-au fost amputate.

„Oamenii nu pot să creadă cât de vesel am fost”, a spus el pentru Daily Telegraph. „Nu am avut multe motive să fiu așa, dar ăsta este felul meu de a fi. Nu poți face mare lucru în privința asta, așa că nu prea are rost să te superi”, a adăugat el.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article