Deputații ruși analizează un proiect de lege care interzice promovarea stilului de viață fără copii

Deputații din Duma de Stat a Rusiei încep marți examinarea unui proiect de lege care vizează interzicerea promovării stilului de viață fără copii, în contextul crizei demografice amplificate...

Deputații din Duma de Stat a Rusiei încep marți examinarea unui proiect de lege care vizează interzicerea promovării stilului de viață fără copii, în contextul crizei demografice amplificate de conflictul din Ucraina, relatează AFP.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a anunțat că se propune interzicerea „propagandei” mișcării „childfree”, termen folosit pentru persoanele care aleg să nu aibă copii din motive personale, economice sau de mediu. Volodin a subliniat pe Telegram că „o familie caldă și numeroasă stă la baza unui stat puternic”.

Noua lege ar urma să impună amenzi semnificative pentru cei care încalcă interdicția. Persoanele fizice riscă o amendă de 400.000 de ruble (aproximativ 4.000 de euro), funcționarii publici ar putea fi sancționați cu dublul sumei, iar persoanele juridice ar putea fi amendate cu până la 5 milioane de ruble.

Elvira Aitkulova, o deputată implicată în redactarea legii, a declarat că ideile susținătorilor mișcării „childfree” reprezintă un „comportament distructiv” care ar putea duce la „depopularea” Rusiei. Deși Putin a făcut din combaterea crizei demografice o prioritate, măsurile implementate nu au avut efectele dorite, iar recunoașterea unei situații „catastrofale pentru viitorul națiunii” de către Kremlin subliniază provocările cu care se confruntă Rusia.

Niciun oficial nu a adus în discuție problema contracepției, iar textul legii nu a fost încă făcut public. În plus, Kremlinul continuă să se confrunte cu pierderi umane pe frontul din Ucraina, ceea ce agravează și mai mult problema demografică.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article