Deputații neafiliați Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au anunțat despre intenția de a crea un nou partid politic de stânga

Foștii deputați PSRM, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, care au părăsit formațiunea și au devenit neafiliați, au anunțat astăzi despre crearea unui nou partid politic de stânga, care...

Foștii deputați PSRM, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, care au părăsit formațiunea și au devenit neafiliați, au anunțat astăzi despre crearea unui nou partid politic de stânga, care va pleda pentru relații mai bune cu Federația Rusă.

„Noi vom fi o formațiune de stânga, care va milita pentru relații bune cu toți vecinii, mai întâi de toate cu Federația Rusă, de unde putem obține resurse energetice ieftine. Vom avea o echipă puternică. La începutul lunii mai, sper că va fi totul pregătit”, a spus Alexandr Nesterovschi.

El i-a îndemnat pe toți oamenii, care nu sunt indiferenți față de soarta țării, să se alăture noii formațiuni, pentru a lupta împotriva regimului PAS. „PAS a distrus sistemul justiției, a deteriorat relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă, a închis canale TV, a limitat drepturile universale și vrea să abiliteze SIS cu dreptul de a ne spiona chiar și în toaletă”, a specificat Nesterovschi.

Alexandr Nesterovschi s-a arătat surprins de criticile din partea foștilor săi colegi din PSRM. “Foștii noștri colegi socialiști folosesc aceleași atacuri ca și cei din PAS. Poate au același centru de comandă, care le scriu și textele. Este ciudat să auzim critici despre traseism politic de la cei care au ajuns de la un partid la altul. Unii, de la PCRM la PSRM, alții de la PLDM la PAS”, a declarant deputatul neafiliat. Parlamentarul a mai subliniat că “Maia Sandu și PAS duc o politică xenofoba, discriminatorie în raport cu vorbitorii de limba rusă, ataca în cel mai urât mod Federația Rusă, care este prietenul și partenerul nostru tradițional de secole, încă de pe timpurile domnitorului nostru Ștefan cel Mare”. Nesterovschi a mai adăugat că “socialiștii se tem să ia poziție clară pe subiectul dat, de frică să nu fie luați pe sus de mascații regimului pe diferite dosare penale, reale ori inventate”.

“Federația Rusă a fost și mai este cea mai mare piață de desfacere pentru produsele agricole moldovenești. Iar în sectorul agricol activează cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. În Rusia trăiesc și muncesc sute de mii de cetățeni moldoveni. Trebuie să avem relații culturale și umanitare foarte bune”, a mai precizat Alexandr Nesterovschi.

La rândul său, Irina Lozovan a explicat că plecarea din PSRM a fost determinată de poziția pasivă a actualei conduceri a formațiunii față de abuzurile guvernării. „Astăzi avem dictatură, iar guvernarea a adus lumea la sărăcie. În Parlament, PAS votează legi anticonstituționale, țara este nevoită să stea în situații excepționale fără sfârșit. Fără vreun referendum, schimbă denumirea limbii de stat, închid canale TV. Alocă bani pentru înarmare, iar pentru plata facturilor și indexarea pensiilor bani nu alocă. De aceea, noi, deputații care am primit mandatele din partea oamenilor, am decis că nu putem să stăm în fotolii și nu facem nimic. Bătrânii, tinerii sunt în stradă și noi vrem să fim alături de ei”, a spus Irina Lozovan.

Ea a mai menționat că PSRM se confruntă acum cu probleme la nivel de conducere și lipsește un lider. „Iată de ce, am decis să devenim deputați neafiliați, ca să luptăm pentru drepturile oamenilor. Vrem să înființăm o formațiune politică de stânga și invităm să ni se alăture toate forțele sănătoase, care nu sunt de acord cu politicile și acțiunile promovate de actuala guvernare. Vom milita pentru valorile naționale, limba moldovenească, echitate socială și pace”, a mai spus Irina Lozovan.

sursa

In this article