Deputații din Partidup Acțiune și Solidaritate au fost prinși cu minciuna

Mai mulți deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate au fost prinși cu minciuna. Aceștia au răspândit astăzi pe rețelele sociale o postare cu prevederile unui proiect din pachetul...

Mai mulți deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate au fost prinși cu minciuna. Aceștia au răspândit astăzi pe rețelele sociale o postare cu prevederile unui proiect din pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Deputații Maiei Sandu au sponsorizat postările în care anunțau că Guvernul ar majora cu 40 la sută salariile celor de la Parlament, lăsând să se înțeleagă că de majorarea respectivă ar beneficia și deputații.

În realitate, proiectul de lege prevede o reducere cu 10 la sută a sporurilor salariale pentru angajații Secretariatului Parlamentului, sporuri pe care aceștia acum le primesc, din 1 ianuarie 2020, prin derogare de la lege. Derogarea de la lege a fost promovată adoptată la 19 decembrie anul trecut prin propunerile deputaților PPDA, inclusiv a lui Igor Munteanu, dar și cu subsemnarea deputaților Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu, care acum sunt la Pro Moldova.

Norma de derogare privind sporul pentru exercitarea controlului parlamentar în mărime de până la 50% din suma anuală a salariilor de bază a fost introdusă în decembrie în Legea nr. 175. Acum Guvernul Chicu vrea să excludă aplicarea acestei derogări de la lege, prin trecerea prevederii în lege organică. Însă, de această dată, proiectul prevede aplicarea unei majorări în valoare de 40%, nu 50% cum se aplică de la începutul anului. Aceasta înseamnă, de fapt, o scădere a salariilor angajaților Parlamentului și nicidecum o majorare, așa cum au anunțat fals deputații PAS. Minciuna deputaților PAS a fost preluată de mai multe instituții media, inclusiv cele din holdingul lui Plahotniuc-Șor.

In this article