Deputații Bolea, Nesterovschi, Lozovan și Suhodulschi își propun să transforme Partidul „Renașterea” în principala forță politică de stânga

Deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolschi, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, precum și fostul vicepretor al sectorului Botanica al capitalei, Iuri Vitneanski, alături de alți colegi de-ai săi, au...

Deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolschi, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, precum și fostul vicepretor al sectorului Botanica al capitalei, Iuri Vitneanski, alături de alți colegi de-ai săi, au aderat la Partidul „Renașterea-Vozrojdenie”, care intenționează să devină principalul partid de stânga din Moldova. Deputații au anunțat acest lucru într-o conferință de presă.

„Opiniile și principiile noastre nu s-au schimbat. Le-am rămas fideli și vom continua lupta pentru prosperarea Moldovei. Din păcate, Partidul Socialiștilor a încetat să-și apere valorile și principiile proclamate anterior, ceea ce a devenit motivul demisiei unor deputați din fracțiunea parlamentară a PSRM. Astăzi, am fost acceptați în Partidul „Renașterea-Vozrojdenie” și chiar am intrat în conducerea politică a acestuia. Aici, ne propunem să continuăm să lucrăm pentru prosperarea și bunăstarea poporului moldovenesc. Suntem siguri că, până în toamnă, formațiunea noastră va fi în fruntea clasamentului politic”, a declarat deputatul Alexandr Nesterovschi.

„Am decis că, deoarece fosta echipă nu mai are nevoie de Vasile Bolea, mă voi alătura Partidului „Renașterea-Vozrojdenie”. Vom încerca să reînviem ideile de stânga, fără a ne abate de la principiile care ne-au ghidat în ultimii 10-15 ani”, a declarat, la rândul său, Vasile Bolea.

El a fost completat de Alexandr Suhodolschi, potrivit căruia, datorită Partidului „Renașterea-Vozrojdenie”, țara va prospera și cetățenii nu vor mai fi nevoiți să plece. De asemenea, Suhodolschi a precizat că partidul se pregătește deja pentru alegerile locale, iar până atunci, alături de echipa sa, va susține și apăra interesele autonomiei găgăuze.

„Mai târziu, vom prezenta programul complet al partidului nostru, însă, deocamdată, voi vorbi pe scurt despre principiile și direcțiile principale ale activității noastre. Printre acestea se numără menținerea neutralității Republicii Moldova, predarea în școli a limbii moldovenești și a istoriei Moldovei, acordarea statutului de limbă oficială limbii ruse, menținerea valorilor ortodoxe și a familiei tradiționale. Noi apărăm cu fermitate necesitatea participării active și dezvoltării Uniunii Economice Eurasiatice, revigorând și promovând relațiile de prietenie și reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a specificat Nesterovschi.

El i-a îndemnat pe foștii săi colegi socialiști, pe toți cetățenii care nu sunt indiferenți față de soarta țării și care împărtășesc principiile și idealurile Partidului „Renașterea-Vozrojdenie”, să se alăture formațiunii și să lupte împreună pentru prosperarea Moldovei.

In this article