Deputat PSRM: În școli cad podurile, bălțenii fug de câini, cartiere întregi nu sunt conectate la utilități, în schimb Usatîi a mers în Dubai

Primarul Renato Usatîi a adus astăzi municipiul Bălți în pragul unui faliment. În timp ce acesta s-a aflat mai mult de jumătate din mandatul său la odihnă, problemele...

Primarul Renato Usatîi a adus astăzi municipiul Bălți în pragul unui faliment. În timp ce acesta s-a aflat mai mult de jumătate din mandatul său la odihnă, problemele în oraș se înmulțesc, iar bălțenii sunt impuși zilnic să îndure din cauza incompetenței și schemelor corupționale patronate de Usatîi.

 Despre aceasta a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi.
Usatîi este acuzat că a pus la cale mai multe scheme infracționale în procesul de administrare a bugetului local, care-i aduc venituri directe în buzunarul propriu. De exemplu, acesta a majorat artificial de trei ori cheltuielile pentru reparația trotuarelor din oraș. În loc de 300 de lei cât costă un metru pătrat, un metru de trotuar în Bălți a costat 900-1000 de lei. Mai grav este că acești bani au fost împrumutați de la bănci, pe care tot bălțenii trebuie să-i întoarcă.
O altă schemă din care s-au obținut comisioane grase a fost utilizată și la reparația havuzului din oraș. Doar pavarea acestuia a costat 3,2 milioane de lei. Alte 2 milioane de lei au fost cheltuite pentru reparația băii publice din oraș, care nici astăzi nu este funcțională. De asemenea, toate tenderele din oraș sunt câștigate de firme care au legături directe cu Usatîi.
”În școli cad podurile, bălțenii fug de câini, cartiere întregi nu sunt conectate la utilități. Întreprinderea municipală Apă-Canal se află în prag de faliment. Înfloresc schemele corupționale din care administrația are comisioane de 15-30%. Problema poligonului de gunoi nu a fost soluționată. Mai mult, în condițiile pandemiei primarul Renato Usatîi nu întreprinde nicio măsură concretă pentru a susține bălțenii, în schimb a mers în Dubai unde s-a vaccinat. Cea mai mare trădare a lui Usatîi este că a promis să apere bălțenii, Moldova, să lupte pentru limba rusă, dar a ales să se subordoneze Maiei Sandu”, a declarat deputatul.
Parlamentarul susține că toate aceste fărădelegi trebuie să fie investigate de organele de anchetă, iar vinovații să răspundă.

In this article