Deputat BCS: Profesorii riscă să rămână fără salariu în lunile octombrie-noiembrie

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea miniștrilor Educației și Finanțelor la ședința de astăzi a Parlamentului, scrie telegraph.md. „Parvin tot mai multe semnale din teritoriu că...

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea miniștrilor Educației și Finanțelor la ședința de astăzi a Parlamentului, scrie telegraph.md.

„Parvin tot mai multe semnale din teritoriu că nu există fonduri pentru acoperirea deficitului bugetar ce ține de instituțiile de învățământ. Ministerul Educației pune presiune ca unele școlilor să fie reorganizate sau, cu alte cuvinte, închiderea acestora. Solicităm organizarea de audieri cu participarea miniștrilor Educației și Finanțelor, astfel încât să ne dea explicații asupra acestui fapt și să ne spună ce măsuri au întreprins pentru acoperirea deficitului bugetar pentru aceste instituții de învățământ. În caz contrar, profesorii riscă să rămână fără salariu în lunile octombrie-noiembrie, iar activitatea acestor școli să fie suspendată”, a declarat deputatul socialist, Petru Burduja.

Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa respectivă.

In this article