Depistat beat de polițiști în timp ce conducea un automobil fără a deține permis de conducere, iar pentru a nu fi documentat a propus mită

Deși sunt atenționați de nenumărate ori despre faptul că, darea de mită se pedepsește penal, unii participanți la trafic continuă să încerce să corupă polițiștii. În seara zilei...

Deși sunt atenționați de nenumărate ori despre faptul că, darea de mită se pedepsește penal, unii participanți la trafic continuă să încerce să corupă polițiștii.

În seara zilei de ieri, în timp ce se aflau la asigurarea siguranței rutiere în localitatea Ochiul-Alb din raionul Drochia, polițiștii Direcției patrulare Nord a INSP au stopat pentru verificare un automobil de marcă Mercedes la volanul căruia se afla un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificării s-a stabilit că, șoferul conducea vehiculul fără a deține permis de conducere, iar în timpul documentării de la acesta s-a simțit un miros specific de alcool.

Fiind testat alcoolscopic s-a constatat că bărbatul se afla în stare de ebrietate- 0,29 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În timpul examinării cazului pentru conducerea autovehiculului fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate, contravenientul a lăsat în automobilul de serviciu mijloace bănești în sumă de 2 000 lei.

Cazul dat a fost înregistrat conform legislației, iar persoana vinovată riscă să fie cercetată penal pentru corupere activă.

Mașina a fost transportată la parcarea specială, iar la fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de poliție Drochia pentru documentarea cazului conform competenței.

În acest context, poliția îndeamnă repetat participanții la trafic să fie corecți, integri și să respecte legislația.

In this article