Delegația Procuraturii Generale și a procuraturilor specializate – la Tbilisi, Georgia

In perioada 26-29 septembrie 2022, delegația Procuraturii Generale, a Procuraturii Anticorupție și PCCOCS au participat la cea de-a 27 Conferință anuală și Adunarea Generală a Asociației Internaționale a...

In perioada 26-29 septembrie 2022, delegația Procuraturii Generale, a Procuraturii Anticorupție și PCCOCS au participat la cea de-a 27 Conferință anuală și Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Procurorilor (AIP) care s-a desfășurat în Tbilisi, Georgia.
Programul evenimentului a fost dedicat celor mai actuale subiecte din activitatea procurorilor din întreaga lume, accentele fiind puse pe evoluția tipurilor de crimă cibernetică și investigarea acestora, necesitatea de acceptare a digitalizării și provocările în colectarea probelor digitale, spălarea banilor prin active virtuale, importanța investigaților financiare paralele etc.
La fel, în cadrul unei sesiuni speciale au fost puse în discuție acțiunile efective care pot fi întreprinse ca răspuns la crimele de război.
Totodată, cu ocazia conferinței AIP a fost lansată o nouă Platformă virtuală de cooperare internațională pentru procurori, care va putea fi accesată de pe pagina de internet a AIP și care va facilita legătura între procurori din diferite state.
Menționăm că, evenimentul a numărat peste 400 de participanți din 65 de țări ale lumii.
Precizăm că, Procuratura Republicii Moldova este membra a AIP din anul 2005.
In this article