Deconspirată schemă de trafic de droguri la Edineț: Trei persoane reținute, una în detenție

Procurorii și polițiștii de la Edineț au deconspirat o altă schemă infracțională de trafic de droguri. Drept urmare a perchezițiilor, oamenii legii au reținut trei persoane pentru 72...

Procurorii și polițiștii de la Edineț au deconspirat o altă schemă infracțională de trafic de droguri. Drept urmare a perchezițiilor, oamenii legii au reținut trei persoane pentru 72 de ore. Al patrulea membru al organizației infracționale se află în prezent în Izolatorul Detenție Provizorie Edineț.

Potrivit Procuraturii Generale, la data de 27 martie curent, de către organul de urmărire penală și angajații Secției investigații infracțiuni ai Inspectoratului de poliție Edineț, sub conducerea Procuraturii raionului Edineț, au fost efectuate două percheziții.

În urma acestora, oamenii legii au depistat și ridicat: masă vegetală asemănătoare cu marijuana în proporții mari, substanță cristalină asemănătoare cu drog tip PVP („sare”) în proporții mari și semințe de marijuana precum și mai multe dispozitive confecționate artizanal, predestinate pentru consumul de droguri vegetale, cât și de tip PVP, mai multe telefoane mobile, cântar electronic, mai multe carduri bancare, bonuri de plată ATM. Valoarea totală a drogurilor pe piața neagră depășește 50.000 de lei. 

În comiterea infracțiunii sunt bănuite patru persoane, cu vârsta cuprinsă între 36 și 42 de ani, trei persoane fiind reținute pentru 72 ore, care la moment se află în Izolatorul Detenție Provizorie Edineț.

Suspecții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Procurorii urmează să decidă despre oportunitatea aplicării unor măsuri preventive în privința acestora.

Foto: procuratura.md

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article