Declarațiile edilului Capitalei au fost confirmate. Mișcarea Alternativa Națională și Ion Ceban nu sunt vizați în lista persoanelor sancționate de Washington, susține ambasadorul SUA în Republica Moldova

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon, a declarat, în cadrul emisiunii ”În profunzime” de la postul ProTV, că Ion Ceban și mișcarea politică anunțată de primar...

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon, a declarat, în cadrul emisiunii ”În profunzime” de la postul ProTV, că Ion Ceban și mișcarea politică anunțată de primar nu sunt vizați în comunicatul Departamentului Trezoreriei SUA, publicat săptămâna trecută. Diplomatul a precizat că în declarație s-a vorbit, de fapt, despre un agent al serviciilor rusești de securitate și nu despre viitoarea formațiune.

”În cazul Mișcării Alternativa Națională, declarația este foarte clară. Se pune accentul pe fărădelegile unui agent FSB, care este activ în Republica Moldova. Nu este vorba despre partid sau mișcare, ci despre persoana despre care am scris în declarație. Aceste însemnări indică asupra faptului că este sancționată persoana de la FSB”, a precizat ambasadorul SUA la Chișinău.

Amintim, săptămâna trecută, primarul Capitalei a transmis o scrisoare Ambasadei SUA pentru a veni cu precizări în legătură cu comunicatul publicat de Departamentul Trezoreriei al SUA unde se menționează într-o singură frază partidul în formare MAN.

”Am comunicat îngrijorările personale, dar și ale echipei inițiativei partidului MAN, cu privire la informațiile ce ne vizează, care nu corespund realității și ne aduc un prejudiciu de imagine substanțial. Propoziția ce vizează MAN conține doar afirmații declarative, fiind lipsite de orice probă în acest sens. Ca urmare, informațiile și declarațiile oficialilor moldoveni au denaturat și mai mult acea menționare nefondată, astfel au creat un impact negativ major, atât în societatea noastră, cât și peste hotare”, a declarat atunci edilul Capitalei.

De asemenea, Ion Ceban a declarat că va depune o cerere prealabilă de chemare în judecată a premierului Natalia Gavriliță și a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, care au denaturat mesajul Departamnentului Trezoreriei SUA și au urmărit doar să aducă denigrări la adresa primarului.

”Drept despăgubiri vom cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile. Consider că declarațiile prim-ministrului și ministrului Justiției sunt vădit tendențioase și orientate direct spre defăimarea proiectului politic MAN și a mea personală. Mai grav este că de la tribuna Guvernului este atacat un partid în formare, acesta fiind un abuz grav de putere și fapt care ne impune să ne apărăm drepturile în instanța de judecată împotriva declarațiilor false și defăimătoare”, a declarat Ion Ceban săptămâna trecută în cadrul unei conferințe de presă.

In this article