Decizie de ultimă oră! Moldova sporește măsurile de prevenire a infecției prin coronavirus

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat, după ședința din această dimineață a Punctului Focal Național privind controlul infecției prin Coronavirus, despre sporirea măsurilor de...

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat, după ședința din această dimineață a Punctului Focal Național privind controlul infecției prin Coronavirus, despre sporirea măsurilor de control la Punctele de trecere a frontierei. Astfel, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi prezenți 24/24 ca să ofere suport privind controlul persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție și analiza fișelor epidemiologice.

Până la această oră, în Moldova, nu există niciun caz de infectare prin Coronavirus de tip nou. Pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră. Pe parcursul zilei de astăzi vor fi realizate testele de laborator.

De asemenea, s-a decis sporirea capacităților umane la ANSP pentru repartizarea fișelor epidemiologice către medicii de familie, astfel încât, persoanele revenite din țările cu risc sporit de infecție, să fie monitorizați la domiciliu.

Pe site-ul ANSP, zilnic, va fi actualizată informația privind zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou, pentru ca medicii de familie să poată monitoriza eficient persoanele și elibera certificate de concediu medical.

Ministrul Sănătății a anunțat că va monitoriza personal cum se îndeplinesc măsurile de prevenire a infecției în instituțiile medicale din țară.

”Am solicitat tuturor managerilor de instituții medico-sanitare ca să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Personal voi monitoriza îndeplinirea acestei sarcini”, a spus ministrul.

In this article