De la statul captiv sub Plahotniuc iată că am ajuns la statul dezintegrat sub Maia Sandu, spune Igor Dodon

Decizia de a închide 30 de secții de vot pentru transnistreni va crea un zid politic imens dintre cele două maluri ale Nistrului. Despre aceasta liderul PSRM, Igor...

Decizia de a închide 30 de secții de vot pentru transnistreni va crea un zid politic imens dintre cele două maluri ale Nistrului. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a scris pe rețelele de socializare.

“De la statul captiv sub Plahotniuc iată că am ajuns la statul dezintegrat sub Maia Sandu. Prin limitarea votului cetățenilor moldoveni din stânga Nistrului se comite un act grav de încălcare a drepturilor și libertăților acestora și se creează în mod intenționat un zid politic suplimentar între cele două maluri.

Ceea ce fac partidele de dreapta, președinta (și sfetnicii lor străini) în raport cu moldovenii din Transnistria e mai mult decât o crimă, e o greșeală foarte serioasă și cu consecințe pe termen lung care afectează suveranitatea și integritatea țării. Se vede că se pune în aplicare planul tainic al Occidentului prin care se dorește renunțarea la Transnistria sau provocarea unor noi tensiuni și conflicte pe Nistru, iar limitarea votului pentru cetățenii moldoveni face parte din această strategie mizerabilă. A început-o deputatul xenofob PAS Igor Grosu la alegerile prezidențiale, iar acum procesul a devenit și mai obraznic, cu utilizarea unor judecători docili și angajați politic de la Curtea de Apel.

De aceea, pentru ziua de mâine noi anunțăm acțiuni de protest față de decizia antidemocratică și antistatală a Curții de Apel privind reducerea numărului secțiilor de vot din Transnistria. Partidele de dreapta și președinta lor au întrecut măsura și sfidează în mod repetat Constituția țării, însă Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să apere drepturile constituționale ale poporului până la și după alegeri, în orice circumstanțe”, spune Dodon.

In this article