De la începutul războiului în Ucraina, mii de refugiați au beneficiat de ajutorul municipalității

Mii de refugiați din Ucraina au primit sprijin și ajutor din partea Primăriei Chișinău. Datorită mobilizării autorităților municipale, cetățenii ucraineni ce au fugit din țara vecină din cauza...

Mii de refugiați din Ucraina au primit sprijin și ajutor din partea Primăriei Chișinău. Datorită mobilizării autorităților municipale, cetățenii ucraineni ce au fugit din țara vecină din cauza războiului, au fost ajutați. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

„Vineri se împlinește un an de când a început războiul în Ucraina. Chiar din primele zile, cât și pe parcursul întregului an Primăria Chișinău a fost alături de poporul ucrainean, alături de cei care au tranzitat Chișinăul, cât și alături de familiile care au rămas să locuiască pe teritoriul Chișinăului, au ales să învețe sau să lucreze.

Peste 680 de mii de persoane au intrat în Republica Moldova, dintre care 498 de mii au fost copii. Peste 16 000 de persoane au fost plasate în centrele municipale, 45 de centre create de Primăria Chișinău.
Circa 36 de mii de pachete cu produse alimentare am distribuit persoanelor refugiate. Circa 67 de mii de pachete am distrubuit pe parcursul anului de la Depozitul municipal Patria Lukoil cu ajutorul partenerilor, țări înfrățite, organizații internaționale, agenți economici

În școlile și grădinițele din capitală au fost integrați – 1480 de copii, 1949 de copii au frecventat instituțiile extrașcolare, 800 de copii s-au odihnit în taberele de odihnă municipale, 1794 persoane sunt înscriși la bibliotecă, 2300 de tineri ucraineni au beneficiat de serviciile în cadrul Centrelor municipale de tineret și 13 703 persoane au beneficiat de servicii medicale în centrele medicale municipale unde acordăm tot suportul.

Am oferit și oferim în continuare ajutor de urgență, suport pentru integrare în comunitate, protecția Copiilor, sprijin și consiliere psihologică. Mulțumesc din numele tuturor pentru suport în acțiunile realizate de Primăria Chișinău care au ajutat și ajută în continuare refugiații din Ucraina”, a declarat Ceban.

Edilul spune că mobilizarea la toate nivelele a dat dovadă că Chișinăul și Primărie Chișinău este solidară cu țara vecină.

In this article