De la 1 decembrie începe reabilitare drumului care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 160

Un drum important, care leagă cinci localități din țară, va fi reabilitat. Premierul Ion Chicu a participat la semnarea contractului pentru reparația traseelor, care leagă satele Pojăreni, Costești,...

Un drum important, care leagă cinci localități din țară, va fi reabilitat. Premierul Ion Chicu a participat la semnarea contractului pentru reparația traseelor, care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 16. Suportul financiar pentru realizarea proiectului va fi asigurat de Banca Mondială, cofinanțat de Fondul Rutier.

„Acest drum are ca obiectiv dezvoltarea economică a regiunii. Pe lângă faptul că va oferi locuri de muncă bine plătite oamenilor din aceste sate, ne va permite să dezvoltam și economia în regiune. Doar așa o să vină diaspora acasă. Sunt sigur că antreprenorii vor respecta toate angajamentele, vor face lucrări calitative și le vor încheia în termenii stabiliți”, a declarat Chicu.

Coridorul 16 are o lungime de aproape 35 de km, iar reabilitarea acestuia va costa 63,5 milioane de dolari. Lucrările de reconstrucție vor începe în data de 1 decembrie și urmează să fie încheiate timp de 18 luni.

In this article