De duminica viitoare, bisericile ar putea să-și reia activitatea. Anunțul făcut de premier

De duminica viitoare, bisericile din țară ar putea să-și reia activitatea. Decizia finală va fi luată la ședința Comisei pentru Situații excepționale, care va avea loc marți, pe...

De duminica viitoare, bisericile din țară ar putea să-și reia activitatea. Decizia finală va fi luată la ședința Comisei pentru Situații excepționale, care va avea loc marți, pe 5 mai. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu.

„Vom aștepta concluziile specialiștilor de la Punctul Național Focal dacă putem permite începând cu duminica viitoare serviciile devine la biserici în afara lăcașelor și cu păstrarea distanței sociale și a tuturor regulilor. Doar mâine la CSE vom putea lua o decizie finală”, a spus premierul.

Totodată, Ion Chicu a anunțat că după o analiză a situației epidemiologice din ultimele 72 de ore, se propune ca în unele localități să fie ridicată starea de carantină. Această decizie va fi luat după ce autoritățile se vor consulta cu specialiștii din domeniul Sănătății, în cadrul ședinței Punctului Național Focal. În prezent, opt localități din țară sunt în regim de carantină.

In this article