Editorial: Maia Sandu nu are timp pentru Guvern, aceasta e preocupată de garduri, clădiri, mese, wi-fi

Răspunsul la această întrebare e simplu, doamna e precocupată de cercetări legate de lucruri precum: garduri, clădiri, mese, wi-fi și toate acestea la clădirea prezidențială de care în...

Răspunsul la această întrebare e simplu, doamna e precocupată de cercetări legate de lucruri precum: garduri, clădiri, mese, wi-fi și toate acestea la clădirea prezidențială de care în campania electorală nu avea nevoie categoric și pe care intenționa să o transforme într-un obiect social. Deci, ea ar fi descoperit că clădirea președinției nu a fost dată în exploatare și de rînd cu ”presa independentă” care preia din gura de aur orice prostie, s-a apucat să uimească poporul cu această descoperire fără a-i înțelege esența problemei.

Pentru cei interesați de date reale vă comunicăm că deși reparația edificiului a fost finalizată la finele anului 2018, recepția finală a lucrărilor de către instituția prezidențială s-a produs la începutul anului 2020. Pe parcursul anului 2019 compania turcească a testat toate sistemele, deloc simple și a verificat toate lucrările, doar după asta Guvernul Turciei a achitat suma totală conform contractului.

În contextul în care toate lucrările de reparație au fost realizate conform proiectului de execuție elaborat în anul 2009, unele detalii și lucrări au avut nevoie de adaptări corespunzător evoluțiilor tehnice și legislative a celor 10 ani. Chiar în procesul de evaluare a lucrărilor au fost modificate unele prevederi legislative legate de expertizarea proiectelor.

Astfel, din momentul recepționării lucrărilor, adică 2020, instituția prezidențială a pornit procedura de dare în exploatare a clădirii. Astfel, urmare a verificării efectuate de Agenția pentru verificare tehnică s-a stabilit că pentru anumite sisteme e nevoie de întocmit un nou proiect.

Compania care a realizat aceste lucrări, deși nu avea nici o relație contractuală cu instituția prezidențială, a fost de acord să elaboreze și să expertizeze cu titlu gratuit acest proiect, în luna august acest fiind prezentat spre expertizare.

Atît Doamna Sandu, atît v-a mai rămas de făcut, doar să recepționați proiectul și să primiți semnătura Agenției pentru verificare tehnică în Procesul-verbal final de receptie.

La cît a fost realizat nu vă face față să vă uimiți și să vă plîngeți. Ieșiți din campanie, începeți a lucra, încetați a ataca instituția pe care o conduceți deja, găsiți specialiștii care înțeleg aceste detalii, nu de alta dar aveți deja o lună de cînd vă tot lămuriți cu bugetele.

Deci concluzionăm că Doamna Sandu nu se simte confortabil în clădirea prezidențială fapt ce o împiedică să-și exercite atribuțiile constituționale.

 

 

In this article