De azi, două spitale regionale vor primi pacienții cu virusul de tip nou COVID-19

De azi, două spitale regionale vor primi pacienții cu suspecții sau diagnosticați cu virusul de tip nou COVID-19.   Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din...

De azi, două spitale regionale vor primi pacienții cu suspecții sau diagnosticați cu virusul de tip nou COVID-19.   Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal Național.

“Instituțiile sunt pregătite, personalul a fost instruit, ieri au ridicat echipamentul de protecție individuală și persoanele care sunt suspecte sau confirmate cu COVID-19 vor fi tratate În aceste spitale. Pentru fiecare spital vor fi delimitate raioanele din care vor fi preluați pacienții”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a explicat că această decizie a fost luată de comun cu reprezentanții OMS pentru a evita transportarea pacienților. Totuși, pacienții în stare gravă vor fi aduși la Spitalul Republican din Chișinău, iar femeile gravide și copii, la alte două instituții medicale din Capitală.

In this article