De azi, 7 iulie, consumatorii casnici din întreaga țară vor achita mai puțin pentru energia electrică

De azi, 7 iulie, consumatorii casnici din întreaga țară vor achita mai puțin pentru energia electrică consumată. Se întîmplă după ce tarifele, diminuate acum două zile de Agenția...

De azi, 7 iulie, consumatorii casnici din întreaga țară vor achita mai puțin pentru energia electrică consumată.

Se întîmplă după ce tarifele, diminuate acum două zile de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în ediția Monitorului Oficial din 7 iulie.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita, de azi, cîte 2 lei și 57 de bani pentru fiecare kWh consumat. Tariful este cu 42 de bani mai mic, decît prețul achitat anterior.

Consumatorii din nordul Moldovei, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice (FEE) Nord, vor achita, de azi, 3 lei și 20 de bani pentru un kWh. Noul preț este cu 38 de bani mai mic.

Amintim că ANRE a decis să micșoreze tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici finali în ședința din 5 iulie.

Pînă azi, consumatorii din centrul și sudul țării achitau 2,99 lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achitau – 3,58 lei/kWh.

In this article