“Dacă va cădea un meteorit, vinovat voi fi eu”: Ilan Șor a ridiculizat acuzațiile neîntemeiate ale autorităților la adresa sa

Politicianul și filantropul Ilan Șor a comentat afirmațiile făcute la adresa sa de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Ministrul l-a învinuit pe liderul partidului „ȘOR”...

Politicianul și filantropul Ilan Șor a comentat afirmațiile făcute la adresa sa de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Ministrul l-a învinuit pe liderul partidului „ȘOR” de eșecul licitației de la Aeroportul Chișinău.

Spînu a menționat că Ilan Șor ar fi “controlat” spațiile de la aeroport și ar fi și “artizanul compromiterii licitațiilor”.

„Mă simt, evident, flatat să fiu mereu în centrul atenției PAS. Trântorii ticăloși trebuie să învinuiască pe cineva de eșecurile lor. De aceea, indiferent cine o dă în bară, vinovat este Șor. Chiar dacă peste Chișinău va cădea un meteorit, știți ce vor spune pasiștii? „Șor a organizat asta”. Ei cred în omnipotența mea”, a declarat politicianul.

El a reamintit că autoritățile vorbeau despre lipsa de raționalitate a concesionării aeroportului capitalei, iar apoi au cedat proprietatea statului pentru că “nu au bani”.

“Ei găsesc bani doar pentru inutilele lor călătorii de afaceri unde merg să se închine ba în America, ba la București. Spînu și lacheii săi au pierdut toate șansele de a face din aeroport o întreprindere profitabilă”, a subliniat Ilan Șor.

Reamintim că, deja pentru a treia oară, comisia de licitație a decis să anuleze licitația, la care participă doar compania franceză Lagardère Travel Retail. Motivul invocat a fost lipsa unor documente în dosar. De asemenea, menționăm că pe rețelele de socializare au apărut fotografii de la întâlnirea dintre Spînu și reprezentanții companiei, deși ministrul a încercat să convingă opinia publică că nu a existat o astfel de întâlnire. Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pe marginea licitației pentru aeroportul din Chișinău.

In this article