Cutremur puternic în Japonia

Capitala japoneză şi zonele învecinate au fost zguduite joi dimineaţă de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, care a provocat oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză,...

Capitala japoneză şi zonele învecinate au fost zguduite joi dimineaţă de un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, care a provocat oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză, dar nu a dus la emiterea unei avertizări de tsunami.

Cutremurul s-a produs la ora 9:08 a.m. (00:08 GMT) în departamentul Ibaraki (nord-est de Tokio), la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia, transmite breakingnews.md cu referire la realitatea.net.

Nu au fost raportate pagube sau răniţi imediat după cutremur, care a dus la suspendarea circulaţiei trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokio şi Koriyama, în departamentul Fukushima (nord-est), din cauza unei pene de curent.

Hiroyuki Sanada, un oficial din partea Autorităţii de Securitate Nucleară din Japonia, a declarat că nu a fost raportată „nicio anomalie” la centrala nucleară Tokai Daini din Ibaraki, care a fost închisă pentru verificări de securitate.

La începutul lunii ianuarie, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a afectat peninsula Noto de pe coasta Mării Japoniei. Seismul s-a soldat cu moartea a peste 230 de persoane şi prăbuşirea multor clădiri.

In this article