Cutremur puternic în Afganistan, Pakistan și India: Cel puțin 12 morți

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite după cutremurul puternic ce a afectat ieri o mare parte din Pakistan și Afganistan. Cutremurul...

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite după cutremurul puternic ce a afectat ieri o mare parte din Pakistan și Afganistan.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,5 a distrus clădiri și a dus la alunecări de teren.

Seismul s-a produs într-o regiune montană din nord-estul Afganistanului, lângă granița cu Pakistanul și s-a resimțit și în India.

“A fost înspăimântător. Nu am mai simțit un așa cutremur până acum în viața mea”, a declarat Khatera, care locuiește în Kabul.

Nouă dintre decesele confirmate au fost raportate în Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan.

Alte trei persoane au murit în Afganistan, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din țară.

Printre cei uciși este și un copil.

Terenul accidentat și zonele greu accesibile îngreunează intervenția echipelor de salvare.

Liniile telefonice au fost afectate, iar în Pakistan autostrada din zona cea mai afectată Swat a fost blocată de alunecări de teren.

Premierul pakistanez, Shehbaz Sharif, a cerut agenției de intervenție la dezastre să ia măsuri de urgență pentru a ajuta oamenii.

Cutremurul a afectat o suprafață de 1.000 km care include teritorii din India, Uzbekistan, Tadjikistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Afganistan și Turkmenistan, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean.

În iunie anul trecut, peste 1.000 de oameni au murit după ce un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit provincia Paktika din Afganistan, seismul fiind cel mai mortal din această țară din ultimii 24 de ani.

In this article