Cutremur în Italia: Oamenii au ieșit în stradă de frică

Seismul a avut loc între Pozzuoli și Bacolia, trezind panică printre locuitori, trezind numeroase persoane din somn și determinându-le să iasă pe străzi din cauza fricii. Pământul s-a...

Seismul a avut loc între Pozzuoli și Bacolia, trezind panică printre locuitori, trezind numeroase persoane din somn și determinându-le să iasă pe străzi din cauza fricii.

Pământul s-a cutremurat la Campi Flegrei, în timpul nopții între Pozzuoli si Bacoli. Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter a fost înregistrat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) la ora 03:58, la o adâncime de 3 km, conform Il Messaggero.

Cutremurul a fost resimţit clar în toată zona, inclusiv în cartierele din vestul orașului Napoli, cum ar fi Bagnoli și Fuorigrotta. Fenomenul de bradisism, cunoscut în regiune pentru ridicările si coborârile periodice ale solului, a fost însoțit de un vuiet puternic, conform martorilor oculari. Sunetul a amplificat panica, determinând oamenii să reacționeze rapid și să părăsească locuințele pentru a se pune la adăpost.

Nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime

Deși seismul a fost destul de intens pentru a provoca teamă, autoritățile locale și INGV au confirmat că nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime. Echipele de intervenție au fost mobilizate imediat pentru a verifica starea infrastructurii și a asigura locuitorii că nu există pericole iminente. În ciuda liniștii asigurate de autorități, mulţi locuitori au preferat să rămână afară, temându-se de eventuale replici.

Campi Flegrei este o zonă vulcanică activă, cunoscută pentru activitatea seismică frecventă. În ultimele luni, zona a fost monitorizată atent din cauza creșterii activității seismice și a deformărilor solului. Specialiștii INGV continuă să supravegheze evoluția fenomenelor din regiune și să informeze publicul despre orice schimbare semnificativă.

sursa

In this article