Curățenie la Complexul Memorial „Eternitate”

Primăria municipiului Chișinău a început lucrările de curățenie și îngrijire a Complexului Memorial „Eternitate”. Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că, în prezent, parcul se află într-o stare rea....

Primăria municipiului Chișinău a început lucrările de curățenie și îngrijire a Complexului Memorial „Eternitate”. Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că, în prezent, parcul se află într-o stare rea.

„Colegii noștri au fost deja la fața locului și au evaluat situația din teren. Din acele examinări preliminari s-a înțeles că necesită intervenții urgente. Rog foarte mult să fie prezentate în detaliu starea actuală și necesitățile pentru intervenție, deoarece acest parc, fiind deja în gestiunea Primăriei, trebui să fie adus la o stare perfect, la fel, ca și celelalte parcuri, îngrijit, amenajat, înverzit, reparat și vopsit”, a spus Ilie Ceban.

În prezent, responsabilii pentru efectuarea acestor lucrări fac un calcul total al cheltuitelor acestor intervenții, a mai precizat viceprimarul, în cadrul ședinței serviciilor operative a Primăriei.

Amintim că, săptămâna trecută, după o discuție a Primarului General Ion Ceban cu ministrul Apărării, Complexul Memorial „Eternitate” a trecut în gestiunea Primăriei Chișinău.

Ulterior, în ședința Consiliului Municipal Chișinău din 18 aprilie, subiectul care a fost inclus pe ordinea de zi la propunerea lui Ion Ceban, a adunat 48 de voturi pentru.

Inaugurat la La 9 mai 1975, Complexul Memorial „Eternitate” încrucișează prin prezența sa un amalgam de evenimente petrecute în luptă și sânge, caracterizate cu îndurerare. Simbolistica sa profundă îl etalează printre cele mai vizitate obiecte turistice din Capitală.

Complexul Memorial „Eternitate” se extinde pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.

In this article