Cuplu reținut pentru comercializarea drogurilor

Polițiștii au documentat timp de 3 luni activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea mugurilor de canabis pe teritoriul Republicii Moldova.   În timpul investigațiilor efectuate oamenii...

Polițiștii au documentat timp de 3 luni activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea mugurilor de canabis pe teritoriul Republicii Moldova.

 

În timpul investigațiilor efectuate oamenii legii au identificat figuranții principali, care s-au dovedit a fi un bărbat de 40 ani și concubina acestuia de 49 ani, ambii locuitori ai raionului Cahul.

 

În scopul acumulării probatoriului, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul acestora, unde au fost depistate în jur de 8 kg de masă vegetală și muguri de canabis.

 

Drogurile erau tăinuite într-o butelie de 40 de litri care era îngropată în curtea casei.

 

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și un cântar de scară mică, mijloace financiare provenite din activitatea infracțională, iar în automobilul aflat în posesia figuranților a fost depistată și ridicată o cantitate de 150 de grame de muguri de canabis.

 

Drogurile erau comercializate consumatorilor la un preț de la 250 până la 350 lei per gram. Prin urmare, în cazul realizării „bunurilor”, ultimii urmau să obțină un venit de aproximativ 2 000 000-2 800 000 de lei.

 

În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

 

Acțiunile au fost întreprinse de ofițerii de investigații ai Direcției antidrog a Inspectoratului național de investigații, în comun cu Secția urmărire penală a Inspectoratului de poliție Rîșcani al Direcției de poliție a mun. Chișinău, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

In this article