Cumnatul lui Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Cumnatul ex-președintelui Igor Dodon, Petru Merineanu, învinuit de îmbogățire ilicită, nu a reușit să scape de arestul la domiciliu înainte de expirarea mandatului. Judecătoria Chișinău a respins, marți,...

Cumnatul ex-președintelui Igor Dodon, Petru Merineanu, învinuit de îmbogățire ilicită, nu a reușit să scape de arestul la domiciliu înainte de expirarea mandatului. Judecătoria Chișinău a respins, marți, cererea avocaților lui Merineanu privind revocarea măsurii preventive.

Decizia este cu drept de atac în instanța ierarhic superioară. La 9 octombrie expiră mandatul de arest la domiciliu pentru Merineanu, eliberat anterior, pe un termen de 30 de zile, de Judecătoria Chișinău și menținut de Curtea de Apel Chișinău, transmite breakingnews.md cu referire la anticorupție.md.

Decizia a fost luată de judecătorul de instrucție Roman Mazureț care anterior l-a plasat în arest preventiv pe Merineanu și l-a plasat în arest la domiciliu pe Igor Dodon.

Cumnatul ex-președintelui, Petru Merineanu, a fost reținut și plasat în Penitenciarul nr. 13 în data de 24 mai. În timpul perchezițiilor la casa lui Igor Dodon, Petru Merineanu a încercat să înghită o recipisă. Aceasta prevedea procurarea a trei imobile și a unei stații cu tot cu ambarcațiuni, în sumă totală de 700.000 de mii de euro în satul Molovata, raionul Dubăsari. Procurorii consideră că bunurile au fost procurate din banii fostului șef al statului și aparțineau de facto familiei Dodon.

Recipisa a fost semnată de către omul de afaceri Anatolie Grecu pentru Merineanu, dar în document se mai menţionează și numele președintelui întreprinderii Daac-Hermes, Vasile Chirtoca.

Documentul prevede transmiterea, în trei tranșe, a trei imobile, bărci și utilaj pentru funcționare și deservire. În prima tranșă era prevăzută suma de 350.000 de euro.

Petru Merineanu a stat în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 până la data de 9 septembrie.

In this article