Cum se văd la graniță o femeie din Danemarca și un bărbat din Germania

Un cuplu în vârstă a devenit faimos pentru că a continuat să se întâlnească în fiecare zi, chiar dacă granița între țările lor a reapărut. Inga Rasmussen, în...

Un cuplu în vârstă a devenit faimos pentru că a continuat să se întâlnească în fiecare zi, chiar dacă granița între țările lor a reapărut.

Inga Rasmussen, în vârstă de 85 de ani, este din Danemarca, iar Karsten Tüchsen Hansen, în vârstă de 89 de ani, este din Germania, transmite Breaking News cu referire la Digi24.ro.

Cei doi se întâlnesc zilnic în apropierea orașului german Aventoft, păstrând distanța recomandată.

Granița dintre Germania și Danermarca a fost închisă în urmă cu două săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus. În Germania sunt peste 67.000 de cazuri confirmate, iar în Danemarca peste 2.500.

Zona Schengen permite cetățenilor trecerea liberă între țările membre, însă în contextul pandemiei de coronavirus mai multe state au recurs la controale sau chiar închiderea granițelor.

Cu toate acestea, Inga Rasmussen și Karsten Tüchsen Hansen nu se lasă descurajați de pandemie. “Este trist, însă nu putem schimba situația”, a declarat femeia pentru televiziunea germană de stat Deutsche Welle.

Cei doi bătrâni au devenit celebrități locale în această perioadă, după ce primarul orașului danez Tonder i-a descoperit în timp ce se plimba cu bicicleta.

Inga Rasmussen și Karsten Tüchsen Hansen s-au cunoscut în urmă cu doi ani și de un an de zile au petrecut aproape fiecare zi împreună.

Inga Rasmussen locuiește în orașul danez Gallehus și conduce până la graniță, în timp ce Karsten Hansen vine cu bicicleta din orașul german Süderlügum.

Cei doi au călătorit împreună în trecut și plănuiesc să o facă din nou, după ce situația revine la normal.

In this article