Cum a scăpat Primăria de corupție, așa va face și cu țara? Cum Ion Ceban își propune să lupte cu corupția, din fruntea Partidului MAN

Partidul MAN se declară anti-corupție și combaterea acesteia la toate nivelele posibile. Cel puțin asta se arată în statului Partidului Mișcarea Alternativa Națională. În statul se menționează că...

Partidul MAN se declară anti-corupție și combaterea acesteia la toate nivelele posibile. Cel puțin asta se arată în statului Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

În statul se menționează că MAN consideră că statul, în procesul de combatere a corupției, trebuie să-și concentreze eforturile, în special, pe prevenirea acesteia prin eliminarea și/sau diminuarea factorilor de risc.

„MAN susține înăsprirea măsurilor de sancționare a infracțiunilor de corupție. În același timp, MAN crede cu tărie că politicile în domeniu trebuie să țintească instaurarea certitudinii tragerii la răspundere a persoanelor corupte.

MAN nu tolerează nici un fel de corupție. În același timp, reieșind din circumstanțele actuale, credem că instrumentele coercitive ale statului trebuie să se concentreze, primordial, pe investigarea cazurilor de corupție mare/politică, deoarece aceasta cel mai mult afectează democrația, securitatea națională și viața cetățenilor”, se arată în statut.

Fiind la cârma MAN, Ion Ceban crede cu tărie că acest fenomen va putea fi stârpit doar printr-un efort comun al forțelor politice și al societății.

Amintim că Primăria Chișinău, fiind cea mai coruptă instituție din țară, a fost transformată în cea mai curată și transparentă. Acest lucru a fost posibil în perioada de mandat a lui Ion Ceban.

In this article