Cum a răspuns avocatul poporului când premierul l-a invitat să viziteze împreună spitalele? “Mă tem să merg”

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, a fost invitat să meargă în spitalele din Capitală, unde sunt tratate persoanele cu virusul de tip nou, pentru a vedea care sunt condițiile...

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, a fost invitat să meargă în spitalele din Capitală, unde sunt tratate persoanele cu virusul de tip nou, pentru a vedea care sunt condițiile de muncă a medicilor. Cotorobai a refuzat însă, pentru că se teme de boală. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Control.

“Unul din generatorii informațiilor false și a intoxicării mediatice este o persoană cu statut înalt în Moldova. La propunerea mea de a merge la aceste instituții, el a refuzat, căci se teme”, a povestit premierul.

Precizăm pe avocatul poporului, Mihail Cotorobai, a anunțat că mai mulți medici se pregătesc să-și depună cererea de demisie, deoarece nu au echipament necesar pentru lupta cu COVID-19. După ce informațiile au apărut în presă, ministerul Sănătății a pornit o anchetă. În rezultat s-a constata că Cotorobai ar fi obținut informații de la persoane anonime. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, spune că aceste persoane au fost identificate.

“Este vorba de angajați de la spitalul Ignatenco și Lazo din capitala. Aceste două instituții medicale nu au profil Covid, și din această cauză nu au echipamentul special, dar au alt gen de echipament”, a explicat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a mai spus că aceste două instituții au primit din bugetul Capitalei bani pentru consolidare pe timp de epidemie: „Primăria a oferit un milion de lei pentru spitalul Ignatenco și 500 de mii de lei pentru Lazo”.

Totodată, autoritățile au precizat că atunci când se decide activizarea unei instituții medicale pentru a primi pacienții cu virusul COVID-19, acest spital este pregătit și asigurat cu echipamentul necesar, iar lucrătorii sunt instruiți.

In this article